Защо да изберете климатик за отопление?

Могат да се намерят всевъзможни методи за отопление, пазарът изобилства от възможности. Дали ще изберем отопление на държа, газ, въглища или пък все по-популярните пелети или изберем модерните като термопомпи, като накрая преминаваме към тези на ток, като климатиците, маслените радиатори, конвекторите и „духалките“- всички те имат една цел, а именно да Ви стоплят през зимата. Но всъщност замисляли ли сте се кой метод е най-ефективен? Ако не сте, то днес ще Ви помогнем да изберете.

» 22195285 848275085355060 1635310667243452316 n

Климатиците стават все по предпочитан метод за отопление през зимата. До голяма степен това се дължи на това, че на пазара има широк диапазон от уреди на отлични цени и все по-добри за отопление са и по-бюджетните модели, които до скоро бяха подходящи само за охлаждане. А освен това стават и все по-икономични, вече дори може да се намери хиперинверторен климатик за под 2000 лв. с енергиен клас А+++ и отлични параметри за отопление дори в най-тежките зими.

Климатиците са толкова предпочитани най-вече, защото:

  • Нямате нужда от консумативи – да купувате дърва, въглища или пелети
  • Не се изисква ежедневна поддръжка или зареждане
  • Няма натрупване на угарки, които да трябва да изхвърляте ежедневно
  • Не изискват специфична грижа, освен почистване на филтрите и годишна профилактика
  • Лесни са за поддръжка и ремонт
  • Най-големият плюс е това, че с инвестицията за един уред получавате топлина през зимата, но и хлад през лятото. Реално погледнато няма друг уред от изброените, който да има тези две функции в едно
  • Климатиците носят комфорт у дома, не се налага да палите печка след работа или да носите дърва. Прибирате се, а в дома Ви е топло. Дори може да променяте настройките на климатика си от разстояние благодарение на все по-модерните системи за управление притежаващи wifi контролер, благодарение, на който може да променяте настройките на климатика си без значение къде по света се намирате. Единственото, което се изисква от вас, за да се наслаждавате на топлина в дома е да включите копчето на режим On.Друг плюс на модерните климатици е това, че тяхната роля става все по-голяма, те не само топлят или охлаждат въздуха в дома, но имат и функцията на пречиствател за въздух, благодарение на все по-иновативните филтриращи системи, като Plasma филтъра, благодарение, на който може да пречистите въздуха в стаята от бактерии, микроби, алергени и прах само за няколко часа работа, а той да е до 99% по-чист. Или пък ако имате проблем с влагата, няма нужда да купувате и влагоуловител. Чрез функцията dry, която се среща във всички модели климатици на пазара вашият климатик изсушава въздуха в стаята и отвежда излишната влага, като създава една приятна и топла обстановка. Сигурно знаете, че влажният въздух се усеща по-студен, а когато климатикът го изсуши се усеща с няколко градуса по-топъл.
  • Така не само получавате отопление през зимата и охлаждане през лятото, но и още два уреда. Така с една инвестиция получавате цели 4 уреда.