Инверторни климатици

Когато става дума за избор на най-добрия климатик за Вашия дом или офис, най-популярният избор е между най-новите модели инверторни климатици. Техноиндъстри, Ви предлага ефективни и икономични решения за климатизация, включително инверторни климатици, които следват тенденциите за интериорно и екстериорно оформление на пространствата, като същевременно са проектирани с мисъл за опазване на околната среда. По тази причина, предлаганите от нас инверторни климатици, са предпочитани както за осигуряване на комфорт в жилища, така и за удовлетворяване на нуждите от постоянна температура в бизнес сгради.

» invertorni klimatitsi

Ако търсите начин да победите горещината през лятото и студа през зимата, не сте сами! Хиляди климатици се продават годишно, като обикновено едно домакинство харчи повече от 10% от разходите си за комунални услуги само за охлаждане и отопление.

Това поставя въпроса как да изберете правилната система за Вас? Има различни фактори, които могат да повлияят на Вашето решение, но едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, е ефективността на инверторни климатици.

В последно време все по-предпочитаният избор за отопление са инверторни климатици, затова в тази статия ще Ви разкажем за начина им на работа и с какво са по-различни от конвенционални климатични системи.

Инверторни климатици: просто обяснение на технологията

Технологията, която отличава конвенционални от инверторни климатици, се основава на разликата в компресора, разположен във външното тяло на инверторни климатици.

В климатичните системи се срещат най-често два вида компресори, като едните работят с постоянна скорост, а другите с променлива скорост, като вторият тип е използван при инверторни климатици:

  • климатици с компресор, работещ с постоянна скорост

Компресорите, използвани в конвенционални климатици, работят с постоянна скорост, докато системата достигне зададената в помещението температура . Тогава те спират и стартират отново автоматично, когато температурата в помещението спадне под желаната.

  • инверторни климатици с компресор, работещ с променлива скорост

Компресорът, използван в инверторни климатици, променя скоростта си, за да поддържа постоянна температурата в помещението, без да се налага да спира и стартира отново на определени интервали от време.

Ефектът от работата на компресора на инверторни климатици, е подобен на автомобилния двигател. Когато шофирате, натискате педала на газта и увеличавате мощността, за да можете да постигнете по-висока скорост на движение. Когато достигнете желаната скорост, Вие започвате да я поддържате според особеностите на терена – подавате по-малко газ, когато се спускате и повече – при изкачване. По този начин Вие контролирате и количеството гориво, което използва Вашият автомобил. Ефектът от работата на компресора в инверторни климатици е подобен.

Инверторни климатици 1

Инверторни климатици: как работят?

Както споменахме, за да постигнат желаната температура в помещението инверторни климатици ускоряват или забавят скоростта на компресора, като съответно коригират небходимата мощност, за да компенсират промените в температурата на помещението. Основната цел на инверторни климатици е поддържане на постоянна температура чрез ефективно използване на наличната мощност. Този начин на работа не се променя, независимо дали използвате инверторни климатици за отопление, или за охлаждане.

Технически погледнато, за да работят инверторни климатици преобразуват захранването от прав в променлив ток, за целите на цялостното управление на скоростта на компресора във външното тяло. Това осигурява по-висока точност за гарантиране на постоянна температура и по-нисък разход на енергия.

Каква е разликата в ефективността на конвенционалните и инверторните климатици?

При конвенционалните системи, за разлика от инверторни климатици, скоростта на компресора е фиксирана, което прави достигането на желаната температура по-трудно, което от своя страна е и по-скъпо.

Иначе казано, за разлика от инверторни климатици, при конвенционалните, след като е избрана желана температура и климатикът е включен, уредът работи усилено, за да достигне до необходимата температура, след което компресорът ще изключи. Когато разликата между температурата в помещението и зададената температура е повече от 4°C, компресорът ще се включи отново, за да компенсира разликата и това ще се повтаря постоянно, докато климатикът е включен. По този начин, системата трудно поддържа постоянна температура, като междувременно увеличава консумацията на електричество, тъй като всяко включване на компресора увеличава мощността и изискването на енергия, а системата старее по-бързо. Променливата скорост на работа на компресора на инверторни климатици не изисква толкова входяща мощност на електроенергия. Това обяснява защо инверторни климатици са по-предпочитаният избор от потребителите, независимо дали става дума за домове или бизнес сгради.

Защото, когато навън е 38°C, последното нещо, което ще искате, е да се притеснявате да включите климатика, поради високите сметки, които ще платите. Високоефективните инверторни климатици ще Ви спестят опасенията.

Инверторни климатици 2

Защо да изберете инверторни климатици?

Когато изберете инверторни климатици, Вие получавате следните предимства:

Предимства на инверторни климатици: мощност

Поставянето на инверторни климатици Ви гарантира надеждно охлаждане при екстремни горещини, които са все по-чест проблем през лятото, дори по нашите географски ширини, но и сигурно отопление при ниските външни температури през зимата.

Предимства на инверторни климатици: комфорт

С инверторни климатици, температурата на помещението остава постоянна, без компромиси и колебания. По този начин комфортът Ви е гарантиран, без да Ви е твърде студено или твърде горещо.

Предимства на инверторни климатици: по-ниски нива на шум

Работата на инверторни климатици в режим отопление или охлаждане варира според стайната температура и външната температура. Тъй като компресорът на инверторни климатици не се включва и изключва , както при конвенционалните климатици, а работи постоянно за осигуряване на температурните нива през цялото време, климатикът като цяло е много по-тих.

В допълнение, съвременните инверторни климатици имат редица функции за управление нивата на шум – от функция за управление скоростта на вентилатора до нощния режим, който осигурява възможно най-ниските нива на шум за комфортен сън.

Предимства на инверторни климатици: енергоефективност и дълъг живот

Поставяйки инверторни климатици, можете да намалите сметките си за електричество с до 30%. Допълнителен плюс на ползването на инверторни климатици е техният по-дълъг живот, който се дължи на иновативната технология с по-ниските нива на износване, благодарение на начина им на работа.

Устойчивост на инверторни климатици

В днешно време, за производството на инверторни климатици се използват надеждни технологии, разработени и одобрени за европейския пазар, където екологичните регулации са извънредно стриктни. Инверторни климатици са екологосъобразни продукти и следват стриктно стандартите за енергийна ефективност и плана за действие на ЕС 20/20/20.

Каква е разлика в разходите за неинверторни и инверторни климатици?

Когато избирате инверторни климатици, ще забележите, че тяхната цена е малко по-висока, но това е само на пръв поглед. Съвременните инверторни климатици се произвеждат въз основа на най-съвременните решения в областта на енергийната ефективност. Тяхната ефективност в дългосрочен план е по-висока отколкото при обикновените системи, имат по-висока мощност и по-добър енергиен коефициент, което е видно от енергийният им клас. По този начин, използвайки инверторни климатици, можете да намалите сметките си за електроенергия, което ще оправдае малко по-високата първоначална инвестиция и ще Ви позволи дори да спестите в дългосрочен план.

Открийте Вашите инверторни климатици при нас още днес!

Техноиндъстри Ви предлага не само най-съвременните, но и най-добрите инверторни решения. Свържете се с нас още сега и нашите консултанти ще Ви предоставят богат избор от инверторни климатици, подходящи за Вашите нужди.

Когато изберете инверторни климатици, Вие получавате следните предимства:

отопление при ниските външни температури през зимата.